FESTICOLOR 2018

De vernissage en prijsuitreiking van ons Internationaal Fotosalon kende zaterdag namiddag een enorme toeloop.
Vele laureaten kwamen persoonlijk hun prijzen afhalen.

Bij de genodigden mochten we de heer Freddy Van Vlaanderen, voorzitter ven BREEDBEELD begroeten,
evenals de heer Jean Caspers, FIAP liaison man voor Belgiƫ, de heer Dirk De Winter, Benelux vertegenwoordiger voor PSA
en de heer Frans De Bie, ondervoorzitter van de KAVF.

Voorzitter Jan de Gueldre bedankte de twee wedstrijdcommissarissen voor hun inzet en de andere clubleden
en hun dames voor hun spontane hulp.
Bij deze dankwoorden mochten zeker de verantwoordelijken van het MEDIAhuis niet vergeten worden.
Dank zij hun medewerking konden we dit jaar weer gebruik maken van deze fantastische omgeving.

Minder enthousiast was hij over de steeds maar stijgende inschrijvingsrechten van FIAP en PSA om een salon te mogen inrichten.
Door deze kosten, samen met de noodzaak om een gepaste tentoonstellingsruimte, de nodige panelen met verlichting
en een massa fotokaders te huren, wordt het steeds maar moeilijker om een echt fotosalon te organiseren.
Een fotosalon waar de bezoeker rustig van het ene werk naar het andere kan wandelen, beelden met elkaar kan vergelijken
en niet om de vijf seconden overstelpt wordt met een nieuw beeld op een digischerm.
Ook de steeds maar stijgende Belgische portkosten maken het voor de fotografen als maar duurder om werk in te sturen.

In zijn openingsrede feliciteerde Freddy Van Vlaanderen de Agfa-Gevaert fotoclub voor hun inzet om ieder jaar zoiets groots uit de grond te stampen.
Hij voelde zich ook niet gelukkig met die enorme toevloed van digitale salons waarbij het volgens hem meer om gewin dan kwaliteit gaat.

Dit jaar was de kwaliteit vooral van de Belgische inzendingen, enorm hoog zodat onze gasten bij uitzondering de meeste prijzen
persoonlijk mochten overhandigen.

Een gezellige receptie met de nodige drank en lekkere hapjes, mooi gemaakt door onze dames, sloot deze eerste dag af.

Op zondag werd het in de namiddag een drukte van je welste zodat regelmatig de projectiezaal bomvol zat.

Gelukkig is het salon ook volgend weekend, zaterdag 17 en zondag 18 maart van 10 tot 18 u. vrij toegankelijk.
Een must voor wie mooie foto's EN indrukwekkende AV-producties wil ontdekken.

In bijlage de catalogus van FESTICOLOR 2018 in .pdf formaat.
(Regl punt 10: Iedere deelnemer met minstens 1 aanvaarding ontvangt de saloncatalogus in gedrukte vorm.
De catalogus in .pdf vorm is vanaf de opening van het salon vrij beschikbaar op de website).

Here you can freely download the complet catalog of FESTICOLOR 2018, with the names of all accepted images
included print outs of the winning prints and digital images.

FESTICOLOR 2018.pdf